crack-rocksteady
crack-rocksteadywitam, mój pierwszy post na tymże forum ;]
ciekaw jestem co sądzicie o tym nieformalnym podgatunku zwanym crackrocksteady, czyli połączenia ska, punku i metalowego wokalu (growling czy jak to sie tam zwie ;])? Główne zespoły z tego gatunku to Leftover Crack i Choking Victim (ten pierwszy powstał na gruzach nieaktywnego już drugiego ;]). W sumie jest to wydaje mi sie, dość polityczny skapunk (a raczej punk z elementami ska, w niektórych piosenkach jest ich więcej, w innych mniej, w niektórych wogóle nie ma) głowne tematy w tekstach to squatting, ćpanie, nierówność społeczna czy też zabijanie policjantów ;] na torrentach można łatwo ściągnąć całą paczkę crack rocksteady z choking victim, leftover crackiem i różnymi składankami z mniej znanymi zespołów. link do myspace leftover crack z paroma piosnkami tegoż zespołu: http://www.myspace.com/leftovercrackofficial osobiście polecam "life is pain" i "gay rude boys unite" ;]
no nawet wydaje mi sie zabawne, ze taki Choking Victim w rytmach ska spiewa, ze chce popelnic samobojstwo, no ale nie wiedzialem, ze to caly gatunek jest nawet - ho ho ho.
No, ale do Kyvii do ja bym na crack-rocksteady (co za nazwa ![]() ![]() ![]() Ska`d 4 life !